ГоловнаСуспільствоЖиття

Чотири із семи підозрюваних у нападі на Марш рівності - члени "Правого сектору"

Ще один - член неформального об'єднання "С14".

Чотири із семи підозрюваних у нападі на Марш рівності - члени "Правого сектору"
Фото: EPA/UPG

Чотирьох із семи підозрюваних у нападі на Марш рівності відпустили під домашній арешт, двох - під особисте поручительство, ще одного взяли під варту на два місяці. Про це LB.ua розповіла координатор Комітету визволення політв'язнів Тетяна Близнюк.

Стали відомі імена всіх підозрюваних. Четверо із семи виявилися членами «Правого сектору»: Кирило Вільямовський (відпустили під особисте поручительство народного депутата Ігоря Мосійчука), Віталій Кирильчук, Олексій Протовило і Данило Дашевський (усім трьом як запобіжний захід обрали домашній арешт на два місяці).

Дмитро Дмитро, про суспільно-політичну орієнтацію якого нічого невідомо, проведе два місяці в СІЗО. Андрія Подоляка також узяв під особисту поруку Ігор Мосійчук. Ще один підозрюваний - Олександр Румак - належить до неформального об'єднання «С14». Його також відпустили під домашній арешт на 2 місяці.

Нагадаємо, під час маршу ЛГБТ-спільноти 6 червня в Києві відбулися сутички правоохоронців із групою супротивників заходу.

У результаті бійок постраждали 9 співробітників міліції, а також щонайменше один нападник. Силовики затримали на місці інциденту 35 учасників сутичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram