ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: силам АТО протистоїть угруповання із 42,5 тис. осіб

Противник майже зрівнявся за кількістю з українською армією на Донбасі.

Міноборони: силам АТО протистоїть угруповання із 42,5 тис. осіб
Фото: www.dyvys.in

На окупованій території Донецької та Луганської областей перебуває угруповання з близько 42,5 тис. бойовиків і військовослужбовців Збройних сил Росії, заявив міністр оборони Степан Полторак.

Про це він сказав на засіданні міжпарламентської ради Україна - НАТО.

"Спільне угруповання Збройних сил Російської Федерації та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецька і Луганська налічує близько 42,5 тис. осіб", - сказав Полторак.

За його словами, противник має 558 танків.

Крім того, Полторак додав, що за останній рік Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність військовослужбовців у Криму.

"Зараз ця чисельність становить близько 24 тис. військовослужбовців", - сказав він.

У Міністерстві оборони не відкидають можливості того, що до 2017 року кількість російських військовослужбовців на півострові може зрости до 43 тис. осіб.

В анексованому Криму також значно побільшало озброєння і техніки. Також Полторак заявив, що існує велика ймовірність розміщення в Криму носіїв стратегічної ядерної зброї.

Нагадаємо, напередодні Президент Петро Порошенко повідомляв, що в зоні АТО перебуває близько 50 тисяч українських військових. Число російських військових він оцінював у 9 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram