ГоловнаСуспільствоВійна

Бійці АТО стріляють по бойовиках тільки в разі наступу, - Полторак

Українська сторона припинила вогонь і відвела важке озброєння, розповів міністр

Бійці АТО стріляють по бойовиках тільки в разі наступу, - Полторак
Фото: Макс Требухов

Бійці сил АТО стріляють по бойовиках тільки у відповідь, коли ті намагаються просуватися вперед.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми припинили вести вогонь, відвели важке озброєння і відповідаємо на вогонь, тільки коли є загроза захоплення нових територій, коли терористичні формування під прикриттям збройних сил Російської Федерації намагаються перейти в наступ", - сказав Степан Полторак.

Міністр оборони приїхав до Брюсселя на зустріч з представниками НАТО. Це його перший візит до штаб-квартири Північноатлантичного альянсу на посаді міністра оборони. Зокрема, він має взяти участь у засіданні Комісії Україна-НАТО й обговорити з представниками альянсу виконання мінських домовленостей.

За словами міністра оборони, Україна готова до просування вперед в цьому, але тільки після виконання всіх пунктів домовленостей стороною супротивника.

Серед іншого, в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні пройти місцеві вибори. На думку Степана Полторака, це неможливо. "Ми не можемо проводити вибори на територіях, де панує безлад, де вибори можуть проходити під тиском", - підкреслив він.

Зустріч українського міністра з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заплановано на 25 червня. Крім мінських угод, планується обговорити боротьбу з корупцією та темп реформ у Міністерстві оборони.

Нагадаємо, раніше Полторак заявляв, що на окупованій території Донбасу перебуває угруповання з близько 42,5 тис. бойовиків і військовослужбовців Збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram