ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укравтодор" обіцяє залатати всі ями на дорогах до липня

Для того, щоб відремонтувати всі автомобільні дороги загального користування, потрібно не менш як 3,2 млрд грн

"Укравтодор" обіцяє залатати всі ями на дорогах до липня
Фото: niklife.com.ua

Плановий ямковий ремонт автодоріг, які знаходяться на балансі Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор"), планують завершити до липня цього року.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час робочої поїздки до Чернігівської області, пише УНІАН.

"Враховуючи те, що платежі з Мінфіну і Казначейства надходять нормально, я думаю, в червні ми закінчимо ямковий ремонт на дорогах державного значення. Тоді як на всіх дорогах ситуація складніша, але, я думаю, в кінці червня - на початку липня ми завершимо ремонт усіх доріг на балансі "Укравтодору", - сказав міністр.

За його словами, нині ступінь виконання ямкового ремонту по Україні становить 40-45%.

"Із запланованого обсягу видатків загального фонду держбюджету на період березень-травень 2015 року в розмірі 1 млрд грн до теперішнього часу "Укравтодору" фактично виділено 731,1 млн грн", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, для того, щоб забезпечити належний проїзд усіма автомобільними дорогами загального користування, потрібно не менш як 3,2 млрд грн, що дозволить усунути майже 8 млн кв. м ям.

Як зазначає прес-служба "Укравтодору", вартість поточного ремонту дорожнього покриття залежить від розміру вибоїн і застосовуваної технології їх усунення.

"Через вкрай зношений стан більшості українських доріг процеси руйнування відбуваються швидше - кількість вибоїн зростає щодня, а близько 4 тисяч км автомобільних доріг загального користування - взагалі не підлягають відновленню шляхом проведення ямкового ремонту", - підкреслили в прес-службі.

За даними прес-служби, лідерами за обсягом виконаних робіт є дорожні підприємства та організації Одеської та Миколаївської областей, високі темпи виконання робіт дорожниками зафіксовано в Донецькій, Київській, Тернопільській та Чернігівській областях, тоді як найнижчі показники активності - у Чернівецькій, Черкаській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram