ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики завезли в Макіївку два ракетні комплекси "Точка-У"

У Свердловську розміщено "Гради" і "Смерчі" терористів

Бойовики завезли в Макіївку два ракетні комплекси "Точка-У"
"Точка-У"
Фото: inforesist.org

У контрольованій бойовиками Макіївці зафіксовано два ракетні комплекси бойовиків "Точка-У".

Як повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці, комплекси завезли в район Макіївки ще 7 травня.

"На нашу розвідку вийшов чоловік, який, в обмін на гарантії, що його співпрацю з українськими військовими буде враховано, розповів, що 7 травня в Макіївку завезли дві установки "Точка-У". Одна пішла в напрямку Нижньої Кринки, а друга розташована в лісовому масиві. Там військова охорона. Нікого не пускають", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі АТО також повідомили, що 11-12 травня з Ізвариного в напрямку Краснодон - Свердловськ пройшли п'ять ворожих танків, два "Гради", 2 БМП, кілька "Смерчів". Техніку терористи розмістили на території Свердловського машзаводу.

Крім того, в окупований Іловайськ прибув ешелон з кількома сотнями двигунів різного типу для військової техніки.

"Використовуючи безпілотники, терористи відправляли на мобільні телефони смс з текстами на кшталт "Нас зливають", "АТО провалилася" тощо", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі АТО повідомили, що, незважаючи на домовленості, терористи продовжують обстріли і різні провокації на лінії розмежування.

"Починаючи від 6:00 ранку вони навіть на 20 хвилин не припиняли обстріли по позиціях наших військових на Донецькому напрямку. Міномети різних калібрів, зенітні установки, гранатомети, кулемети та інша зброя били по Мар'їнці, Опитному, Пісках, Красногорівці, Авдіївці", - наголошується в повідомленні.

По Широкиному терористи вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. З артилерії калібру 122 мм бойовики обстріляли Новгородське і Широку Балку.

Майже тихо було на Луганському напрямку. Лише о 16:35 з мінометів терористи обстріляли Кримське.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі 10 військових отримали поранення, загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram