ГоловнаСуспільствоЖиття

Під КМДА кияни вимагають розслідувати підпал "Жовтня" та інших історичних будівель

Учасники акції вбралися в жовте

Під Київською міською адміністрацією на Хрещатику зібралося понад 500 киян, які вимагають відновити кінотеатр "Жовтень" і провести прозоре розслідування його підпалу. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Учасники мітингу зачитали свої вимоги: виділити з міськбюджету кошти на відновлення кінотеатру, продовжити орендний договір з ТОВ "Кіноман", провести ефективне та прозоре розслідування того, що сталося. "Має бути розслідування не тільки підпалу, а й замаху на життя людей, адже в кінотеаре перебували люди, які могли постраждати", - пояснив один із учасників акції під КМДА.

Також кияни вимагають розслідувати й інші підпали історичних будівель. Як відомо, підпал - ефективний спосіб для нечесних забудовників позбутися пам'ятки архітектури, щоб побудувати на її місці рентабельну висотку.

"Я хочу підтримати організаторів цього мітингу, бо "Жовтень" - це історичний пам'ятник, найстаріший кінотеатр Києва, серйозний духовний центр. Він пропонував не лише комерційне, а й фестивальне кіно, а також фільми мовою оригіналу. Думаю, повторюється історія з книгарнями "Сяйво" та "Знання" - спочатку спроба захопити будівлі, потім підпал", - каже перекладач Віка.

Нагадаємо, "Жовтень" зайнявся ввечері 29 жовтня під час показу одного з фільмів паралельного конкурсу кінофестивалю "Молодість" "Сонячний зайчик" (на ЛГБТ-тематику). Наразі слідство розглядає три версії: хуліганство, рейдерство і акція проти ЛГБТ-спільноти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram