ГоловнаСуспільствоПодії

Палії ​​"Жовтня" пояснили свій вчинок гомофобією

Затримані присягають, що хотіли полякати гомосексуалістів, а не спалити кінотеатр

Палії ​​"Жовтня" пояснили свій вчинок гомофобією
Фото: dusia.telekritika.ua

Палії кінотеатру "Жовтня", яких 31 жовтня затримали спецпризначенці МВС, пояснили свій вчинок гомофобією.

Про це повідомив у фейсбуку радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. "Вони хотіли скоїти свій хуліганський вчинок на кіносеансі ЛГБТ-тематики, проведеному в рамках міжнародного телефестивалю "Молодость", з метою зірвати саме цей сеанс і показати таким чином своє зневажливе ставлення до ЛГБТ-спільноти в цілому. Підозрювані клянуться, що просто хотіли зірвати сеанс показу фільму ЛГБТ-тематики і не могли собі уявити, що їхні дії призведуть до пожежі та знищення кінотеатру", - заявив Геращенко.

Радник голови МВС зазначив, що рішення про те, як класифікувати цей вчинок - злісне хуліганство чи умисне знищення майна, - в кінцевому підсумку буде приймати суд.

Нагадаємо, що пожежа в "Жовтні" сталася в ніч проти 30 жовтня під час показу одного з фільмів конкурсу кінофестивалю "Молодість" "Сонячний зайчик" (на ЛГБТ-тематику).

"Жовтень" знаходиться в історичному районі Поділ неподалік від станції метро "Контрактова площа". Земля в цьому місці дорога, тому однією з версій підпалу була спроба знищити будівлю, щоб потім тут побудувати щось інше. Слідство також називало однією з версій звичайне хуліганство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram