ГоловнаСуспільствоЖиття

Регіони можуть починати опалювальний сезон, - Мінрегіонбуд

Разом з тим нагадують, що газ потрібно економити

Регіони можуть починати опалювальний сезон, - Мінрегіонбуд
Фото: timer.od.ua

Мінрегіонбуд і Мінпаливенерго дозволили регіонам почати опалювальний період в Україні з урахуванням погодних умов та дотриманням лімітів використання природного газу.

Про це йдеться у спільному листі двох відомств, опублікованому на сайті Міністерства регіонального розвитку.

"Мінрегіон України та Мінпаливенерго... повідомляють про своє погодження початку опалювального сезону 2014-2015 років для виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, місцевих державних адміністрацій України", - цитує листа прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, для початку опалювального періоду, крім урахування середньодобової температури повітря, як це передбачено Правилами підготовки до нього теплових господарств, необхідно дотримуватись також вимоги фактичного використання природного газу споживачами в розрізі адміністративно-територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014-2015 років у рамках розподілу обсягів природного газу, затверджених постановою уряду від 9 липня.

Мінрегіонбуд і Мінпаливенерго також пропонують регіонам почати опалювальний сезон із навчальних та лікувальних закладів, соцсфери, обладнаних автономними системами опалення, і з об'єктів, для теплопостачання яких не використовується природний газ.

Раніше "Київенерго" прогнозувало, що опалювальний сезон у Києві розпочнеться у листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram