ГоловнаСуспільствоЖиття

Початок опалювального сезону залежатиме від погоди, - Гройсман

17 регіонів на 100% готові готові до опалювального періоду

Опалювальний сезон у різних областях України може початися раніше від 1 листопада залежно від погодних умов.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман після завершення урядового антикризового енергетичного штабу, передає прес-служба Кабміну.

Він зазначив, що технічно до опалювального періоду Україна була готова, як планувалося, на 1 жовтня 2014 року.

За його словами, Мінрегіон здійснило перевірку 17 регіонів щодо їхньої готовності до зими і підтвердило 100% технічну готовність до опалювального періоду.

"Якщо будуть несприятливі погодні умови, то буде розпочато опалювальний період у тих регіонах, де такі погодні умови будуть вимагати ввімкнення опалення", - сказав Гройсман.

"Що стосується газу, то за 1 декаду жовтня, як нам звітує НАК "Нафтогаз", споживання йде в межах певного ліміту, але зрозуміло, що цьому сприяють погодні умови. Сьогодні я поставив перед ними завдання, газом, у першу чергу, має бути забезпечене населення і соціальна сфера", - сказав Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що встановлених лімітів споживання газу обов'язково мають дотримуватися всі регіони, оскільки від цього залежить стабільність опалювального періоду.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що країні не вистачає 5 млрд кубометрів газу на опалювальний сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram