ГоловнаСуспільствоОсвіта

Українські школярі отримають місця Росії у програмі освітнього обміну зі США

Російський скандал навколо FLEX піде на користь Україні

Українські школярі отримають місця Росії у програмі освітнього обміну зі США
Фото: Макс Левин

США вирішили виділити більше місць для українських школярів у програмі обміну для старшокласників Future Leaders Exchange (FLEX) після того, як від неї відмовилася Росія.

Про це заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, пише РБК-Україна.

"Росія ухвалила минулого тижня рішення на 2015-2017 роки відмовитися від програм обміну, забрала можливість для російських учнів вчитися в США. Для нас це сумно, ми сподіваємося, що відновимо цю програму в майбутньому. Але тому звільнилося більше місць для українців. Понад 300 українців зможе приїхати в США наступного року", - сказала вона.

Програма FLEX - некомерційна програма обміну для старшокласників. Її схвалив Конгрес США в 1992 році, вона замислювалася як засіб досягнення взаєморозуміння між двома культурами, які довгий час відгороджувала один від одного "залізна завіса". Програму повністю фінансували коштом уряду США.

1 жовтня стало відомо, що Росія відмовляється від неї. Як пізніше стало відомо, це сталося у зв'язку з тим, що частина російських підлітків, які брали участь у FLEX, не повернулися на батьківщину. Серед неповерненців опинився гомосексуальний школяр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram