ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Швеції сьогодні оголосять перших нобелівських лауреатів

У Стокгольмі починається Нобелівський тиждень

У Швеції сьогодні оголосять перших нобелівських лауреатів
Фото: thebethuneinstitute.com

У Стокгольмі (Швеція) сьогодні, 6 жовтня, відкривається Нобелівський тиждень. Спершу оголосять володарів нагороди в галузі фізіології і медицини, повідомляє сайт премії.

У вівторок, 7 жовтня, оголосять лауреатів у галузі фізики, в середу, 8 жовтня, стане відомим володар Нобелівської премії з хімії. Премію миру оголосять у п'ятницю, 10 жовтня, а премію з економіки - наступного понеділка, 13 жовтня. День оголошення лауреата премії з літератури ще не вказано.

Фаворитом Нобелівської премії миру вважають Папу Римського Франциска. Крім того, у списку потенційних кандидатів є Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун, екс-співробітник Агентства національної безпеки Едвард Сноуден, голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон і колишній президент США Білл Клінтон. Кілька татарських організацій, зокрема Рада старійшин Татарстану, Татарський громадський центр і Меджліс кримськотатарського народу, висунули на неї лідера кримських татар Мустафу Джемілєва.

Нагадаємо, в серпні кілька лауреатів Нобелівської премії миру: Далай-лама, екс-президент Польщі Лех Валенса, іранська правозахисниця Ширін Ебаді, архієпископ із Південної Африки Десмонт Туту - закликали Росію, Україну, США та ЄС припинити військове протистояння в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram