ГоловнаСуспільствоЖиття

Унаслідок штурму військової частини в Маріуполі постраждали 12 людей (Оновлено)

Медики не підтверджують інформацію про загиблих

Під час штурму сепаратистами військової частини №3057 у Маріуполі Донецької області постраждали 12 осіб.

Про це LB.ua повідомив очевидець, колишній військовий Олег.

За його словами, всі постраждалі - серед людей, які йшли на штурм.

"Поранення легкі: ноги, руки. Українські військові стріляли не прицільно. Не вірте, якщо почуєте, що вони стріляли на ураження", - повідомив Олег із місця подій.

Також він додав, що чув про одного вбитого. Також хтось із присутніх на камеру російського телеканалу заявив про двох убитих, проте цієї інформації не підтверджують медики "швидкої допомоги", яка знаходиться біля воріт військової частини.

Станом на 23:50 у військовій частині триває "зачистка".

Очевидець розповів, що "дуже багатьох пов'язали". Серед керівників штурму були росіяни. "Той, який кричав у рупор виходити і здавати зброю, - з вираженим московським акцентом. Мені він сказав, що сам із Донецька", - додав Олег.

За його словами, українські військовослужбовці під час штурму повелися як справжні герої.

"Хлопці - герої. Можливо, це єдина частина на сході України, яка дала гідну відсіч нападникам. Якби так діяли українські військові в Криму", - розповів Олег.

Як повідомляли, увечері 16 квітня в Маріуполі близько 500 людей прийшли до військової частини з вимогою до військових "поділитися зброєю".

Пізніше люди в цивільному, а також близько сотні невідомих у сірій формі почали закидати частину "коктейлями Молотова". У відповідь пролунали постріли. Кілька куль влучили в житловий будинок. Постраждали дві квартири.

Раніше повідомляли, що озброєні "зелені чоловічки" приїхали штурмувати заблокованих під Краматорськом українських десантників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram