ГоловнаСуспільствоПодії

Угорський поліцейський отримав 10 років в'язниці за наркоторгівлю на Закарпатті

Злочинець зумів організувати злочинну групу.

Угорський поліцейський отримав 10 років в'язниці за наркоторгівлю на Закарпатті
Фото: ru-newz.ru

Громадянина Угорщини було засуджено до 10 років позбавлення волі за контрабанду і продаж наркотиків у Закарпатській області.

Так, у червні минулого року, було порушено кримінальну справу проти трьох угорців за статтею "незаконний збут і контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах".

"Угорців судили як організовану злочинну групу, організатором якої був угорський поліцейський", - зазначив держобвинувач у справі, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що 27-річний прикордонний поліцейський з Угорщини - співробітник міжнародного пункту пропуску "Загонь - Тиса" на угорсько-українському кордоні, вирішив продавати особливо небезпечні наркотики - екстракційний опій. Ним було організовано злочинну групу, до якої входило ще двоє його земляків. За допомогою мешканки Закарпаття вони намагалися знайти клієнтів для збуту наркотиків. Жінка нібито погодилася, але насправді повідомила про це правоохоронців.

Нічого не підозрюючи, угорський поліцейський безперешкодно перетнув угорсько-український кордон через зелений коридор та провіз 3 кг екстракційного опію. При продажу наркотиків угорці були затримані закарпатськими правоохоронцями.

25 вересня вироком Ужгородського міськрайонного суду угорського поліцейського засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його спільників - до 9 та 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram