ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканці зруйнованого будинку в Луцьку влаштували акцію протесту

На переговори з мітингувальниками приїхав мер міста.

Мешканці зруйнованого будинку в Луцьку влаштували акцію протесту
Фото: www.volynpost.com

Сьогодні вранці мешканці зруйнованої п'ятиповерхівки в Луцьку перекрили рух вулицею Рівненською.

Про це повідомляє видання "Волинські новини".

О 10:20 у Луцьк прибула експертна комісія з Рівного, яка мала оглянути 3-й і 4-й під'їзди п'ятиповерхівки на вулиці Рівненській, де 10 червня стався обвал.

Однак експертів відразу оточили жителі, які почали вимагати результатів перевірки, яку комісія провела 11 червня. Член комісії, завідувач рівненської лабораторії будівельних конструкцій і споруд Олександр Борисюк зазначив, що не може їх надати, а попередні висновки передав муніципалітету.

Але жителів не влаштувала така відповідь, і вони почали вимагати назвати причину обвалу будівлі. Після цього члени комісії разом із представниками мерії, зокрема заступником міського голови Ларисою Соколовською, сіли в машини та поїхали.

Після цього люди вдалися до акцій протесту. Приблизно о 10:30 близько сорока осіб вийшли на вулицю Рівненську й почали безперервно перетинати дорогу на пішохідному переході, таким чином заблокувавши рух.

Менш ніж за годину до людей приїхав луцький мер Микола Романюк. Мешканці будинку почали з ним переговори, розблокувавши автомобільний рух. Міському голові вдалося заспокоїти обурених жителів. Сторони домовилися, що через півгодини до будинку знову приїдуть рівненські фахівці.

Згодом стало відомо, що експертна комісія з Рівного найближчим часом почне масштабний огляд багатоповерхівки на вулиці Рівненській. Остаточні висновки фахівці зможуть назвати через два-три тижні.

Зокрема, член комісії, завідувач рівненської лабораторії будівельних конструкцій і споруд Олександр Борисюк вважає, що обвал спровокувала неякісно зроблена під час зведення будинку цегляна кладка між вікнами.

Нагадаємо, в ніч проти неділі, 10 червня, в Луцьку обвалилася частина будинку по вулиці Рівненській. Зруйновано 8 квартир, загинуло двоє осіб. Однією з імовірних причин обвалу називають перепланування будівлі, яку проводили в меблевому магазині на першому поверсі, під час нього зруйнували частину несучої стіни.

Прокуратура Волинської області заявила, що причиною обвалу будинку на Рівненській, 109 у Луцьку стала службова недбалість чиновників міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram