ГоловнаСуспільствоОсвіта

​Попов: у підсумковий проект Столичного стандарту освіти увійдуть кращі пропозиції

Остаточний варіант ухвалять за підсумками обговорення проекту.

​Попов: у підсумковий проект Столичного стандарту освіти увійдуть кращі пропозиції
Фото: segodnya.ua

Унесені у проект Столичного стандарту освіти норми соціальних гарантій для педагогів є лише пропозиціями. Остаточний варіант ухвалять за підсумками обговорення проекту в середовищі самих педагогів і з урахуванням пропозицій, що надійшли.

Про це сказав голова КМДА

Олександр Попов, відповідаючи на запитання журналістів про попередні результати обговорення проекту Столичного стандарту освіти.

"Я дуже уважно стежу за тим, як відбувається обговорення проекту, які пропозиції надходять від учасників дискусії. Поки що попередньо можна говорити про те, що ні педагоги, ні батьки київських школярів, ні самі школярі не залишилися байдужими до теми створення кращого стандарту освіти. Є багато пропозицій, які будуть систематизовані, проаналізовані та увійдуть до остаточного варіанта проекту", - сказав Олександр Попов.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, голова КМДА зазначив, що в середовищі педагогів спалахнула серйозна дискусія навколо питання соціальних гарантій учителям.

"Припустимо, є дискусія щодо питання муніципальних надбавок. Педагоги пропонують нараховувати надбавки не на ставку, як це місто практикує сьогодні, а на навантаження. Розробники проекту й собі пропонують вирішувати питання по-іншому - проект передбачає поетапне підвищення заробітної плати вчителів до середньої по Києву, а також стимулює педагогів до підвищення кваліфікації. Необхідно всім разом - педагогам, фахівцям адміністрації - визначитися, який підхід найбільше відповідає інтересам педагогів та інтересам міста, і затвердити його. Саме для цього проект і скеровано на широке обговорення", - сказав Олександр Попов.

Керівник міста акцентував, що "ніщо з наявного в проекті не є догмою. Це лише пропозиції, які можна і потрібно критикувати, виправляти, покращувати".

Нагадаємо, що проект Столичного стандарту освіти передбачає підвищення оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників до рівня середньомісячної заробітної плати в місті Києві. На сьогодні зарплата педагогів значно відстає від середньої по місту. Зокрема, за даними міського управління статистики, в лютому середня зарплата по Києву становила 4306 грн, а середня зарплата в школах і дитсадках - удвічі менше.

Як відомо, глава КМДА Олександр Попов ініціював розробку Столичного стандарту освіти в минулому році. Проект пройшов перший етап обговорення серед фахівців у сфері освіти, педагогів окремих шкіл і після переробки був винесений на широке громадське обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram