ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" допоможе зробити поїздку вигіднішою

Вартість пасажирських квитків на потяг, яка залежить від дня тижня і щільності пасажиропотоку, - це європейський стандарт, вона дозволить обрати оптимальний варіант покупки.

"Укрзалізниця" допоможе зробити поїздку вигіднішою
Фото: sannews.com.ua

Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

Нагадаємо, з 2 квітня почала діяти система гнучкого тарифного регулювання не тільки залежно від класу пасажирських вагонів (плацкарт, купе або СВ), а й періоду перевезень.

"Нова система розрахунку тарифу на проїзд дозволить пасажирові купувати квитки і за дещо вищою ціною, і за нижчою", - зазначив перший заступник Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус.

Вартість проїзду буде змінюватися залежно від періоду року і дня тижня. Для цього вводять коефіцієнти гнучкого регулювання за 13 періодами року, з коефіцієнтами зниження 0,7-0,95 і підвищення 1,01-1,1. Окрім цього, тариф регулюватимуть за днями тижня: знижуватимуть на вівторок і середу на 10% і підвищуватимуть на п'ятницю і неділю на 10%.

Індексувати будуть квитки на всі категорії вагонів (СВ, купейні, плацкартні, загальні, у перший, другий і третій клас швидкісних поїздів). Нововведення стосуються тільки поїздів дальнього сполучення і не зачіпають приміського.

В "Укрзалізниці" зазначають, що завдяки понижувальним індексам у календарні періоди малого попиту пасажир зможе купити квиток за ціною меншою, ніж до 2 квітня.

Наприклад, якщо до введення нових індексів проїзд у купейному вагоні поїзда №343 Харків-Київ коштував 94,16 грн, то з 2 квітня по 27 квітня квиток на понеділок, четвер, суботу обійдеться в 100,25 грн, на п'ятницю та суботу - в 107, 6 грн, а на вівторок і середу - в 92,9 грн.

Найдешевшим проїзд у купе цього потяга виявиться 9 травня - 78,69 грн. На вартість квитка вплинуло кілька факторів - календарний період і день тижня (середа).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram