ГоловнаПолітика

Чорновол заявила, що ДБР почало проти неї ще одне розслідування

Справа нібито стосується нагородного автомата, "захопленого в бою" в 2014 році.

Чорновол заявила, що ДБР почало проти неї ще одне розслідування
Фото: Макс Левин

Ексдепутат Тетяна Чорновол заявила, що Державне бюро розслідувань почало проти неї ще одне кримінальне провадження через нагородний автомат, який вона отримала в 2014 році. Про це вона повідомила в ефірі Громадського в неділю під час акції на Майдані.

"Нещодавно я дізналася, що проти мене порушили ще одну справу, в якій зараз проводиться експертиза щодо мого нагородного автомата. Я намагалася з'ясувати, в чому суть, тому що автомат легальний. Він нагородний, у нього є посвідчення, датоване 16 жовтня 2014-го. Зараз я з'ясувала, що мені інкримінують те, що цей автомат був захоплений в бою, отже, він нелегальний", - розповіла ексдепутат.

За її словами, справою займається ДБР.

"Фактично це справа проти добровольців, тому що в 2014-му році не було зброї, зброя добувалася в боях, це факт. Так, з юридичної точки зору це нелегально. Але в умовах війни - самі розумієте", - додала вона.

Нагадаємо, 16 квітня Печерський районний суд Києва відправив Чорновол під домашній арешт, який пізніше Апеляційний суд змінив на нічний арешт.

10 квітня їй пред'явили підозру у вбивстві співробітника офісу Партії регіонів в лютому 2014 року. За версією Держбюро розслідувань 18 лютого 2014 року Чорновол "керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь в підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липська, в якій був офіс однієї з політичних партій".

У результаті пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував в приміщенні партійного офісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram