ГоловнаПолітика

Аграрний комітет Ради зібрався в закритому режимі

Депутати розглянуть поправки до законопроєкту про ринок землі до другого читання.

Аграрний комітет Ради зібрався в закритому режимі
Фото: LB.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков доручив аграрному Комітету зібратися на позачергове засідання для продовження розгляду поправок до законопроєкту про ринок землі до другого читання.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як розповів член Комітету і нардеп "Батьківщини" Вадим Івченко, засідання буде закритим - пресу на нього не пускають.

Депутати повинні були продовжити засідання о 13:00, після перерви. Однак через блокування трибуни і президії було оголошено перерву - до 16:00, а Разумков доручив провести засідання Комітету.

У перерві парламентаріям надіслали ключові правки до законопроєкту про землю.

Нагадаємо, 13 листопада Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення. Законопроєкт змінює редакцію ст. 130 Земельного кодексу про придбання права власності на землю сільськогосподарського призначення. Це право буде у громадян України, українських юридичних осіб, територіальних громад і держави. Обмеження щодо концентрації землі були встановлені на рівні 35% в межах ОТГ, 8% у межах області, 0,5% (близько 200 тис. га) в межах держави.

У законопроєкті прописано перехідний період - до 1 січня 2024 року, під час якого юрособи, бенефіціарами яких є іноземці, особи без громадянства, іноземні держави не зможуть набувати у власність землі сільськогосподарського призначення.

Президент Володимир Зеленський обіцяв, що продаж землі іноземцям буде винесено на всеукраїнський референдум. Це збираються прописати в законопроєкті до другого читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram