ГоловнаПолітика

"Слуга народу" поскаржиться в органи на депутатку з "ЄС" за обговорення варіантів загибелі Зеленського

"Випадково може вибухнути граната, обстріли бувають випадково".

"Слуга народу" поскаржиться в органи на депутатку з "ЄС" за обговорення варіантів загибелі Зеленського
София Федина и Маруся Зверобой
Фото: скриншот видео

Партія "Слуга народу" має намір звернутися до правоохоронних органів з проханням розслідувати висловлювання депутатки Софії Федини з "Європейської Солідарності" на адресу президента Володимира Зеленського.

26 жовтня Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Перший заступник голови фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко на погоджувальній раді в понеділок обурився із цього приводу.

"Ми вважаємо, що недопустима з боку депутата така діяльність, тому що є інституції, заповіді Боже, не можна робити привселюдно таких речей. Наша фракція буде звертатися до правоохоронних органів з мотивацією, чи є там перспективи", - сказав він.

Неприпустимість таких висловлювань відзначив перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук, а сам спікер Дмитро Разумков доручив комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розглянути цей випадок.

Нагадаємо, що 2018 року силові органи затримали депутата Верховної Ради Надію Савченко за підозрою в підготовці теракту в центрі Києва. За версією слідства, в урядовому кварталі мали обстріляти з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації президента і житлових будинків. Одночасно із цим мали підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв убити державних діячів і народних депутатів, присутніх на засіданні ВР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram