ГоловнаПолітика

"Слуга народу" готує законопроєкт про вибори в Києві на 8 грудня

Фракція "Слуга народу" готує проєкт закону "Про столицю", який, можливо, відкриє шлях до проведення позачергових виборів у Києві на 8 грудня.

"Слуга народу" готує законопроєкт про вибори в Києві на 8 грудня
Виталий Кличко
Фото: facebook/Кличко - мер

Парламентська фракція партії "Слуга народу" готує проєкт закону "Про столицю", який, можливо, відкриє шлях до проведення позачергових виборів у Києві на 8 грудня. Про це LB.ua розповіли джерела в партії.

"Теоретично можуть вибори бути 8 грудня, а можуть і не бути. Залежить від того, як встигнемо написати законопроєкт, подати і провести за процедурою", - розповів один з нардепів.

Одним з найбільш ймовірних кандидатів на Київ від "Слуги народу" вважається Олександр Ткаченко. Водночас, за даними LB.ua, він категорично відмовився претендувати на посаду голови КМДА.

"Вибори - так, КМДА - ні", - передають позицію Ткаченка джерела.

У команді Зеленського припускали, що після рішення Кабміну Віталій Кличко сам відмовиться від посади і "вибори можна буде провести чужими руками". Однак цього не сталося, і тепер питання Києва зависло в повітрі.

Так у партії влади виникла проблема з пошуком кандидата на главу КМДА.

Водночас місцеві вибори по всій країні в "Слузі народу" цього року вирішили не проводити. Згідно з Конституцією, планові місцеві вибори повинні відбутися в останню неділю жовтня 2020 року, проте зараз розглядається опція перенести їх на весну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram