ГоловнаПолітика

Кличко звільнив голову "Київзеленбуду" і ще двох чиновників КМДА

Звільнення стали наслідком внутрішніх перевірок комунальних підприємств.

Кличко звільнив голову "Київзеленбуду" і ще двох чиновників КМДА
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко звільнив трьох чиновників КМДА, в роботі яких виявлено значні порушення. Про це повідомляють на сторінці Кличка у Фейсбуці.

Кличко звільнив директора департаменту будівництва та житлового забезпечення Костянтина Федотова, директора комунального об'єднання "Київзеленбуд" Наталію Бєлоусову та директора комунального підприємства "Центр розвитку міського середовища" Станіслава Дьоміна.

"Претензії до "Київзеленбуду" стосуються системних порушень у будівництві та відновленні парків і скверів. Зокрема, йдеться про парки "Наталка", "Сирецький", "Перемога", парк Партизанської слави. До КП "Центр розвитку міського середовища" є питання про парк "Кіото", проблеми невиконання заявлених робіт у деяких парках і скверах столиці. В роботі департаменту будівництва виявили теж системні порушення, які призвели, зокрема, і до виникнення конфліктних ситуацій на низці будівництв у Києві", - заявив Кличко.

За останні півтора року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту перевірив понад 100 структурних підрозділів і комунальних підприємств столиці.

"Виявили порушень на загальну суму майже 1,5 млрд гривень. Окрім фінансових порушень, виявили і факти неефективності управлінських рішень або недбалого ставлення керівників до своїх професійних обов'язків", - заявив Кличко.

Зараз у КМДА також вивчають матеріали про порушення в комунальних підприємствах "Київміськсвітло", "Плесо", "Інформатика" і в Печерській райдержадміністрації.

"Я доручив підготувати матеріали перевірок, які ми направимо до правоохоронних органів для відповідного реагування. І чекаю від правоохоронців максимального сприяння і оперативної реакції на матеріали, які ми передаємо. Боротьба з корупцією, а також з недбалим ставленням чиновників до своїх обов'язків у нас - в пріоритеті! І департамент фінансового контролю та аудиту продовжує перевірки", - написав Кличко.

Нагадаємо, в понеділок, 24 червня, Кличко звільнив виконувача обов'язків директора комунального підприємства "Київавтодорміст" Дмитра Котлубея через обвалення штукатурки від шляхопроводу біля метро "Осокорки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram