ГоловнаПолітика

Тимошенко сподівається, що Зеленський не поспішатиме з ринком землі

"Якщо зараз розпродати землю, то ми залишимося без рушійних складових економіки".

Тимошенко сподівається, що Зеленський не поспішатиме з ринком землі
Фото: EPA/UPG

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко сподівається, що президент Володимир Зеленський розбереться в ситуації і не допустить продажу сільськогосподарської землі, доки в Україні не зміцниться дрібне і середнє фермерство. Так в ефірі каналу NewsОne вона прокоментувала заяви лідера президентської партії про намір зняти мораторій на продаж землі.

"Величезні монополії опинилися в руках одного клану і в разі відкриття ринку землі вони просто присвоять її. Якщо зараз розпродати землю, то ми залишимося без рушійних складових економіки", - сказала вона.

"Нам потрібно повністю змінити політику в агрокомплексі. Демонополізувати великі пласти землі, які привласнили кілька сімей. Нам потрібно відкрити нормальне кредитування для наших аграріїв і не під заставу землі. Нам потрібно фермерам віддати землю, кредитувати за відсотками, як у світі, 2-3% річних, а не 20%. Також треба запустити переробку агропродукції, що принесе сотні мільярдів євро від експорту готової продукції, а не сировини. Треба зробити все, щоб українська земля приносила прибуток і екологічні продукти", - зазначила лідер "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram