ГоловнаПолітика

Група "Першого грудня" заявила про підтримку Порошенка на виборах

"Ми не бачимо йому переконливої альтернативи серед інших кандидатів".

Група "Першого грудня" заявила про підтримку Порошенка на виборах
Фото: EPA/UPG

Ініціативна група "Першого грудня", яка об'єднує групу провідних українських інтелектуалів, заявила про підтримку Петра Порошенка на виборах президента.

"Оскільки аргументи безпеки в нинішній ситуації стають усе вагомішими, ми вважаємо, що сьогодні саме Петро Порошенко може найкраще забезпечити безпеку держави. З огляду на це ми і зробили свій вибір 31 березня ц.р., а потім, у разі потреби, і у другому турі підтримаємо Петра Порошенка", - йдеться в заяві ініціативи.

Її підписали В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Члени групи заявили, що досягнення Порошенка на посаді президента України переважують його прорахунки, такі як половинчастість у боротьбі з корупцією, реформування правоохоронної і судової системи.

"Ставши у 2014 президентом України, він багато зробив для національної безпеки, дипломатичних успіхів країни, підвищення її престижу у світі. Вагомими були також зусилля у збереженні і зміцненні економіки, розвитку української самоідентичності, національної культури. Петро Порошенко шляхом вмілої дипломатії, очевидно, сприяв здійсненню первинного бажання і права українського народу мати свою канонічну православну церкву", - йдеться в повідомленні.

"Ми не бачимо йому переконливої альтернативи серед інших кандидатів у президенти", - заявили члени ініціативної групи.

Нагадаємо, що на посаду президента України претендують 39 осіб. Лідерами виборчих перегонів, за даними соціологічних опитувань, є артист Володимир Зеленський, колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і чинний президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram