ГоловнаПолітика

Тимошенко подала документи для реєстрації кандидатом у президенти

Реєстрацію лідерки "Батьківщини" розглянуть протягом п'яти днів.

Тимошенко подала документи для реєстрації кандидатом у президенти
Фото: ba.org.ua

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в середу, 23 січня, подала документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом у президенти.

Про це повідомила прес-служба партії.

Фото: ba.org.ua

Крім того, документи приніс народний депутат Дмитро Добродомов, якого висунула партія "Народний контроль".

Фото: facebook.com/narodkontrol

Нагадаємо, Юлія Тимошенко народилася 1960 року в Дніпропетровську (зараз - Дніпро). За цей час вона двічі була прем'єр-міністром (2005 і 2007-2010).

У 2010 році брала участь у президентських виборах, однак у напруженій боротьбі поступилася Вікторові Януковичу. За неї проголосували 45,47% виборців (11,59 млн осіб). Створена після цього у ВР нова коаліція позбавила Тимошенко посади прем'єра.

За часів президентства Віктора Януковича була засуджена до тюремного ув'язнення за політичними мотивами. Вийшла на волю під час Революції гідності і була реабілітована.

Балотувалася на виборах президента 2014 року і посіла друге місце. За неї проголосували 12,81% виборців (2,31 млн осіб).

На парламентських виборах 2014 року Юлія Тимошенко обрана народним депутатом України за списком партії "Батьківщини".

Дмитро Добродомов народився 1977 року у Львові. Працював журналістом у газеті "Експрес", також очолював медіа-холдинг ZIK.

На парламентських виборах 2014 року пройшов у Раду за одномандатним виборчим округом №115 як самовисуванець, набравши 44,86% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram