ГоловнаПолітика

З конкурсу в Антикорупційний суд вибули ще п'ять кандидатів

Чотири кандидати продовжать участь у конкурсі.

З конкурсу в Антикорупційний суд вибули ще п'ять кандидатів
Заседание Общественного совета международных экспертов и Высшей квалификационной комиссии судей
Фото: antac.org.ua

П'ять кандидатів у Вищий антикорупційний суд припинили участь у конкурсі за підсумками третього спільного засідання Вищої кваліфкомісії суддів і Громадської ради міжнародних експертів.

Як повідомляє Центр протидії корупції, 22 січня з конкурсу виключили Василя Гончарука, Ігоря Коса, Андрія Малєєва, Василя Постульгу і Валерія Станіславського.

"Кандидати мали можливість прокоментувати сумніви в їхній добропорядності і професіоналізмі, висловлені міжнародними експертами, а також відповісти на додаткові питання", - йдеться в повідомленні.

Тим часом участь у конкурсі за результатами засідання продовжують чотири кандидати: Сергій Боднар, Маркіян Галабала, Ольга Саландяк і Валерія Чорна.

Наступні спільні засідання Вищої кваліфкомісії суддів і Громадської ради міжнародних експертів заплановано на 23, 24 і 28 січня. Протягом них вирішиться доля ще 20 кандидатів у Антикорупційний суд.

Як повідомляли, протягом першого спільного засідання з конкурсу вибули 8 сумнівних кандидатів, серед яких було кілька "суддів Майдану" і тих, хто їх покривав.

За підсумками другого засідання ще 9 сумнівних кандидатів виключили з конкурсу у Вищий антикорупційний суд. Один кандидат покинув конкурс за власним бажанням. Двох кандидатів допустили до конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram