ГоловнаПолітика

"Громадянська позиція" висунула Гриценка в президенти

Колишній міністр оборони балотуватиметься вдруге.

"Громадянська позиція" висунула Гриценка в президенти
Анатолий Гриценко
Фото: facebook/Анатолій Гриценко

Політична партія "Громадянська позиція" висунула свого лідера, колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка кандидатом у президенти на вибори 31 березня.

Про це повідомила прес-служба партії.

Рішення було прийнято на XIII з'їзді "Громадянської позиції".

За даними соціологічних опитувань Анатолій Гриценко є одним із фаворитів майбутніх виборів. За даними грудневого опитування Київського міжнародного інституту соціології, за нього готові проголосувати 8,2% виборців. Останнє опитування фонду "Демократичні ініціативи" ім. І. Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова давало йому 6,8%.

Анатолій Гриценко народився в 1957 році в Черкаській області.

У 2005 році Гриценко був призначений міністром оборони в уряді Юлії Тимошенко. Потім керував відомством у Кабміні Юрія Єханурова. У серпні 2006 року призначений головою Міноборони в уряді Віктора Януковича за квотою президента Ющенка.

На парламентських виборах 2007 року пройшов у Раду під №4 у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна-Народна самооборона". Очолив комітет з питань національної безпеки і оборони.

У 2008 році Гриценко очолив всеукраїнську громадську організацію "Громадянська позиція", яка пізніше перетворилася на партію.

У 2010 році Гриценко балотувався в президенти, посівши 9 місце. За нього проголосували 296 тисяч виборців, 1,20% від загальної кількості.

У 2012 році обраний до Верховної Ради під №3 у списку "Батьківщини". Був членом комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. На початку 2014 року Гриценко покинув "Батьківщину".

У 2014 році Гриценко балотувався в президенти, зайнявши 5-те місце. За нього проголосували 989 тисяч виборців, 5,48% від загальної кількості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram