ГоловнаПолітика

Українська армія за рік отримала півсотні літаків і вертольотів

Техніку відремонтували і модернізували на підприємствах "Укроборонпрому".

Українська армія за рік отримала півсотні літаків і вертольотів
Фото: ukroboronprom.com.ua

Українська армія за рік отримала близько 50 відремонтованих і модернізованих літаків і вертольотів.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому", в авіаційний кластер якого входять 16 підприємств.

Армії передали винищувачі Су-27 і МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники і розвідники Су-24, транспортники Ан-26 і Іл-76, навчально-тренувальні Л-39, вертольоти Мі-24, Мі-14, Мі-8.

Зокрема, Львівський державний авіаційно-ремонтний завод проводив роботи із серійної модернізації винищувачів МіГ-29 до МіГ-29МУ1 з потужною радіолокаційною станцією й інтегрованою системою супутникової навігації. Такий літак може виконувати спільні місії з силами НАТО.

Одеський авіаційний завод і Чугуївський авіаційний ремонтний завод оновлюють і модернізують навчальні Л-39.

Запорізький державний авіаційний ремонтний завод "МіГремонт" модернізує винищувачі Су-27 до рівня Су-271м. У рамках ремонту вони отримують новий радар, навігаційний контроль, засоби контролю, реєстрації та обробки бортових параметрів. Штурмовики Су-25 модернізуються до рівня М1К, що включає в себе капітальний ремонт і встановлення додаткового обладнання - цифрового прицілу замість аналогового, нових засобів контролю та реєстрації льотних даних, модернізованої радіостанції, комплексу захисту "Адрос".

Одеський авіаційний завод разом з миколаївським НАРП почав розробляти глибоку модернізацію розвідника Су-24, яка дозволить розширити можливості цього літака.

Вертольоти модернізувалися в цехах конотопського "Авіакону". На підприємстві, наприклад, роблять Мі-8МТП, призначені для ведення радіоелектронної боротьби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram