ГоловнаПолітика

Окупаційна влада вирішила забезпечити північ Криму водою з Тайганського водосховища

Водовід збираються побудувати в 2019-2020 роках.

Окупаційна влада вирішила забезпечити північ Криму водою з Тайганського водосховища
Тайганское водохранилище
Фото: www.flickr.com/photos/sheryakovs

Призначена Росією окупаційна влада Криму прийняла рішення про будівництво водоводу з перекидання води з Тайганського водосховища в Білогірському районі. Про це повідомив міністр промислової політики Криму Андрій Васюта, пише "Крим.Реалії".

У 2019-2020 роках в Криму планується побудувати водовід, який забезпечить подання води на північ півострова з Тайганського водосховища в Білогірському районі.

"Прийнято рішення про будівництво водоводу із перекидання води з Тайганського водосховища в Білогірському районі. Ми будемо працювати в 2019-ім і, швидше за все, закінчимо в 2020 році. Це істотно забезпечить північний Крим водою", - пояснив він.

Васюта наголосив, що в роботі трубопроводу планується задіяти відсіки Північно-Кримського каналу.

Перекидання води з Тайганського водосховища в Білогірському районі кримська влада обговорювала в жовтні минулого року і дійшла думки, що це найбільш підходящий варіант для вирішення проблем Північного Криму.

Нагадаємо, до приєднання Криму до Росії Україна забезпечувала 85% водопостачання Криму через Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після анексії півострова Росією подання води було припинено.

За словами кримського політика Олександра Лієва, 400 тис. га землі в Криму без дніпровської води стали неродючими. У багатьох населених пунктах з 2014 року перейшли на привізну воду.

Влітку 2017 року т.зв. міністр сільського господарства підконтрольного Кремлю уряду Криму Андрій Рюмшин заявив, що в Роздольненському, Красноперекопському, Джанкойському районах питна вода стала солоною через активне використання підземних водоймищ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram