ГоловнаПолітика

ЄС виділяє на боротьбу з російською пропагандою вп'ятеро більше коштів, ніж раніше, - ЗМІ

2018 року з цією метою було виділено 1 млн євро, 2019 року - 5 млн євро.

ЄС виділяє на боротьбу з російською пропагандою вп'ятеро більше коштів, ніж раніше, - ЗМІ
Фото: скрин-шот видео

Європейський Союз вирішив помітно посилити протидію російській пропаганді.

Про це повідомляє "Радіо Польщі".

Зазначають, що з 2019 року Брюссель скерує більше коштів і більше кадрів на боротьбу з російською пропагандою. 2018 року з цією метою було виділено 1 млн євро, наступного року - 5 млн євро. Група, що бореться з російською дезінформацією, раніше налічувала кількох людей, 2019 року її штат збільшиться до 50 осіб.

Із закликом до більш ефективної боротьби з російською дезінформацією до Брюсселя кілька тижнів тому звернулася група з 60 експертів 20 країн, які займаються питаннями безпеки. Експерти, які підписали лист Європейській комісії, зазначають, що в цій ситуації мобілізація сил і ресурсів просто необхідна. Особливо в контексті запланованих на травень виборів у Європарламент і очікуваної активізації російських пропагандистів.

Якуб Янда, керівник програми Kremlin Watch, створеної чеським інститутом "Європейські цінності", прокоментував це рішення Єврокомісії: "До цього моменту Європейська комісія зменшувала загрозу з боку Росії. Тепер це змінилося. Добре, що бюджет буде збільшено".

"Звичайно, цього все ще недостатньо. Однак це маленький крок уперед у правильному напрямку", - зазначив він.

Нагадаємо, на початку грудня Європейська комісія повідомила, що розробила план протидії дезінформації з боку Росії. Його головна мета - не допустити втручання Кремля під час виборів до Європарламенту в травні 2019 року, а також під час виборів у країнах ЄС 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram