ГоловнаПолітика

Денісова назвала дати відвідування консулами українських військових моряків у московських СІЗО

Досі Україна не отримала офіційної інформації про поранення та лікування військовополонених моряків.

Денісова назвала дати відвідування консулами українських військових моряків у московських СІЗО
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Консули України відвідають поранених військовополонених українських моряків 10 січня, а інших - 14-16 січня.

Про це уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова заявила в ефірі ATR.

"Сьогодні я отримала інформацію від наших консулів, що вони вже отримали дозвіл, і 10 січня зможуть відвідати наших хлопчиків у "Матросской тишине" - Артеменка, Ейдера і Сороку. Ще раз зможуть подивитися, як вони себе почувають, практично через місяць, адже востаннє консули у них були на початку грудня", - сказала Денісова.

Вона ще раз наголосила, що досі Україна не отримала офіційної інформації про поранення і лікування військовополонених моряків.

"Ми вимагаємо від Москалькової та від Федотова, який керує Радою з прав людини РФ, щоб вони дали інформацію про поранених з підтвердженням медичних висновків", - сказала Денісова.

Також Денісова зазначила, що інших військовополонених моряків, яких утримують в "Лефортово", консули відвідають 14-16 січня.

Нагадаємо, станом на 27 грудня всі 24 військовополонені українські моряки, захоплені РФ біля Керченської протоки, заявили слідству, що є військовополоненими.

Нагадаємо, що 25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу" у нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони перебувають і зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram