ГоловнаПолітика

Семенченко заперечує, що затримані українці причетні до акцій грузинської опозиції

Депутат з дружиною перебуває на місці подій і підтримує зв'язок затриманих з родичами в Україні.

Семенченко заперечує, що затримані українці причетні до акцій грузинської опозиції
Фото: Лиза Сергиенко

Затримані в Тбілісі українці не причетні до акцій протесту грузинської опозиції, підозри їм ще не оголошено. Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Семенченко також спростував інформацію про власне затримання.

"Зазвичай тут посилаються на "Руставі-2". Інформація є фейком. "Руставі-2" наводить слова батьків громадянина Грузії Лука Чхетія про те, що він "збирався відвідати акцію опозиції". Ніякого "міхомайдану" в Грузії зараз немає - пройшла одна акція протесту, на якій місцева опозиція вирішила звернутися до суду і оскаржити результат виборів", - написав нардеп.

Він додав, що українці не мають ніякого стосунку до акцій місцевої опозиції і не відвідували такі акції.

Депутат зазначив, що затримання за зберігання боєприпасів теж не відповідає дійсності.

"Фейк: їх затримали в готелі і далі (зі слів адвокатів) в одного нібито знайшли патрони, в іншого пістолет, у третього знову патрони і так далі. Упевнений, що потрібно заслухати позицію самих українців і їхніх адвокатів", - написав депутат.

Семенченко повідомив, що вранці адвокати чекають на рішення слідчого, а "підозри поки що нікому не оголошено".

"Я разом зі своєю дружиною Наталією (вона відповідає за зв'язок з родичами затриманих українців) зараз постійно перебуваємо біля управління поліції Тбілісі та чекаємо на консула. Після початку процесуальних дій прокуратури можна буде зрозуміти, як будуть розвиватися події", - заявив він.

"Ми з адвокатами детально відновили весь розпорядок дня хлопців у Грузії, всіх людей, з ким вони зустрічалися (родичі грузинських добровольців, які воювали в Україні та їхні бойові товариші). Будемо запрошувати всіх до суду для того, щоб їх невинуватість була чітко доведена", - зазначив Семенченко.

Нагадаємо, вдень 2 грудня Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що в Тбілісі затримали 6 громадян України й одного громадянина Грузії, яких підозрюють у незаконній купівлі та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів. Операцію із затримання було проведено на світанку в тбіліському готелі "Альянс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram