ГоловнаПолітика

Поліція Херсона намагалася "пресувати" одного зі свідків у справі Гандзюк, - Ігор Луценко

Правоохоронці спробували затримати свідка, з яким працювала ТСК.

Поліція Херсона намагалася "пресувати" одного зі свідків у справі Гандзюк, - Ігор Луценко
Фото: Макс Левин

У Херсоні поліція намагалася затримати одного зі свідків, з яким працювала ТСК, що розслідує напади на активістів і, зокрема, вбивство Катерини Гандзюк. Про це повідомив член ТСК, народний депутат Ігор Луценко.

"Тільки що один зі свідків, якого ми опитували в рамках засідання нашої слідчої комісії, повідомив, що його затримали поліцейські, і збираються проводити обшук і знімати відбитки пальців. Я сказав, що під'їду розберуся, що відбувається, чи є законні підстави затримання. Свідок відомий своєю критикою влади, і це може бути пресингом з метою змусити його давати інформацію", - написав Луценко.

Після повідомлення про те, що на місце затримання їдуть депутати, поліцейські пішли.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападів на громадських діячів. Останній випадок - смерть радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою в липні.

ТСК очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза. ТСК - це колегіальний орган, чиє завдання - контроль за розслідуванням питань, які "становлять суспільний інтерес". Висновки і рішення ТСК - не вирішальні для слідства і суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram