ГоловнаПолітика

США анонсували додаткові санкції щодо росіян за окупацію Криму і Донбасу

За попередньою інформацією, мова йде про 9 компаній і 3 фізичних осіб.

США анонсували додаткові санкції щодо росіян за окупацію Криму і Донбасу
Фото: Facebook/Europa Libera

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки Курт Волкер заявляє про те, що в четвер будуть введені додаткові санкції проти 3 фізичних і 9 юридичних осіб Росії у зв'язку з анексією Криму і окупацією частини Донецької та Луганської областей.

Про це він повідомив журналістам сьогодні під час телефонного брифінгу з Вашингтона.

"Сьогодні США вводять фінансові санкції, які стосуються і Криму, і Донбасу. Це буде оголошено Міністерством фінансів сьогодні. Це додаткові санкції проти 3 осіб і 9 компаній, які підтримують спроби Росії інтегрувати український Крим шляхом інвестування, або які замішані в серйозних порушеннях прав людини на Донбасі чи в Криму", - сказав Волкер.

Мінфін США, як очікувалося, повинен був оприлюднити таке рішення сьогодні о 10:30 за місцевим часом (17:30 за київським), однак на офіційних ресурсах відомства ця інформація наразі не з'явилася.

Нагадаємо, 1 листопада Росія ввела санкції проти 322 фізичних і 68 юридичних осіб України у зв'язку з "недружніми діями щодо Російської федерації". Щодо росіян і російських компаній санкції з боку України введені з вересня 2015 року, після чого санкції кілька разів розширювалися і продовжувався строк їх дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram