ГоловнаПолітика

В одного з підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура знайшли арсенал зброї

Вилучено 24 одиниці РПГ, 22 ручні гранати, протипіхотні міни, кулемет, майже 5 тис. патронів.

Правоохоронці Київської області виявили значний арсенал зброї в одного з підозрюваних у підготовці замаху на координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура і пораненні його батька в Борисполі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру трьом особам у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК України. Вказані особи підозрюються в замаху на вбивство батька лідера української праворадикальної громадської організації С14", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування отримано інформацію про наявність за місцем проживання родичів одного з фігурантів кримінального провадження арсеналу зброї та боєприпасів, які доставлені із зони АТО.

Фото: прокуратура Київської області

"Сьогодні, 02 листопада, під час проведення невідкладного обшуку в Чернігівській області правоохоронними органами Київської області виявлено та вилучено 24 одиниці РПГ, 22 ручні гранати, кілька одиниць протипіхотних мін, кулемет, майже 5000 патронів, 10 запалів до ручних гранат і світло-шумову гранату", - повідомили в прокуратурі.

Фото: прокуратура Київської області

Проводяться першочергові та невідкладні слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Напередодні поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура. У них вилучені пістолет і граната.

Нагадаємо, що в ніч на 10 жовтня в квартиру Мазура кинули вибуховий пристрій. В результаті вибуху постраждав його батько. Поліція кваліфікувала вибух як замах на вбивство. Основною версією замаху на Мазура правоохоронці вважають його громадську діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram