ГоловнаПолітика

Пожежа на арсеналі під Ічнею сталася в результаті диверсії, - Полторак

Арсенал був підірваний двома серіями вибухів на сховищах снарядів РСЗВ.

Пожежа на арсеналі під Ічнею сталася в результаті диверсії, - Полторак

Характер початку вибухів на арсеналі поблизу міста Ічня Чернігівської області не залишає сумнівів у тому, що інцидент стався в результаті дії терористичних груп.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак на нараді президента України Петра Порошенка з силовиками щодо вибухів на арсеналі, яку транслював "Прямий".

"Під час опитування охоронців, які здійснювали охорону та оборону цього об'єкта, з'ясували, що рівно о 3:20 були одночасно підірвані три сховища: сховище №133, сховище №312 і сховище №57. О 3:45 було здійснено підрив сховищ 314, 315, сховища 317, сховища 95. Переважно це були сховища, де розташовувалися реактивні системи залпового вогню. За опитуванням всіх охоронців, які були по периметру, вони всі одноголосно повідомляють, що порядок вибуху був: спочатку вибух, потім заграва, після цього два хлопки. І звичайно, що за характеристиками системи залпового вогню - зліт ракет", - заявив міністр оборони.

Він наголосив, що характер вибухів свідчить, що це була диверсія з боку терористичних угруповань.

"Ми робимо все можливе для того, щоб таких подій не відбувалося. Але, на жаль, вони трапляються. Тому що війна бере своє. Диверсійні групи працюють. Я вам скажу так, що навіть під час проведення навчань, за даними розвідки, вони відпрацьовують дії рот глибинної розвідки зі знищення наших арсеналів і баз", - додав Полторак.

Як повідомлялося, СБУ розглядає три версії пожежі на арсеналі під Ічнею. Основна з них - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів і третя - умисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram