ГоловнаПолітика

Адвоката і громадського захисника Балуха не пустили в СІЗО

Ахтем Чийгоз повідомив про побиття українського активіста в сімферопольському СІЗО.

Адвоката і громадського захисника Балуха не пустили в СІЗО
Фото: Крым.Реалии

Адвоката українського політв'язня Володимира Балуха і його громадського захисника архієпископа Сімферопольського і Кримського, голову Херсонської єпархії УПЦ КП Климента не пустили в СІЗО в Сімферополі після повідомлень про побиття ув'язненого.

Про це повідомив архієпископ Климент, передає Громадське.

Він також додав, що разом з адвокатом вони двічі зв'язувалися з незаконною Федеральною "службою" виконання покарань Криму і просили про сприяння в доступі до політв'язня.

Архієпископ зазначив, що начальник СІЗО сказав: "Я бачив, з ним усе нормально". Однак архієпископ додає, що не знає, що для начальника СІЗО є "нормальним станом".

Архієпископу й адвокату сказали звертатися до СІЗО в робочий день - понеділок.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що українського активіста Володимира Балуха побили в СІЗО. За його словами, Балуха «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися».

Пізніше в управлінні Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) Росії по Республіці Крим і Севастополю спростували інформацію про побиття Балуха. За словами російських тюремників, "у ході бесіди зі співробітниками СІЗО-1 В. Балух інформацію про побиття також заперечує".

Омбудсмен Людмила Денісова вимагає негайної зустрічі з політв'язнем, незаконно затриманим в окупованому Криму українцем.

Ув'язнений у Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

1 вересня, на 167-й день голодування, стан Балуха сильно погіршився.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram