ГоловнаПолітика

Реформи потребують лідерства, - Гройсман

Прем'єр розповів, що найбільше потрібно Україні.

Відповідальність і конкретні справи потрібні сьогодні Україні для підтримки зростання та зміцнення. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба Кабміну.

"З чого складається майбутнє? Із сьогоднішнього дня і нашого бачення того, яким ми хочемо його мати. Але майбутнє пов'язане з відповідальністю. Це те, чого не вистачає Україні. Відповідальності. Не просто гучних і якісних промов, а конкретних справ", - сказав прем'єр.  

Фото: пресс-служба Кабмина

Гройсман нагадав, що рік тому, у ході 14-ї зустрічі, він анонсував проведення п'яти ключових реформ - в освіті, медицині, пенсійному забезпеченні. І всі вони наразі на тій чи іншій стадії впровадження.

"За цей рік нам удалося утримати стабільність і почати проводити реформи. Сьогодні важливо сказати, що зобов'язання виконуються. Стало майбутнє легшим? Ні. Перед нами виклики. Виклики безпеки і внутрішні виклики. Ми входимо в процес нових виборів. І ми знову перед вибором - як іти далі й де наша мета. І наша мета - європейська сім'я. Тому нам треба відповідати цій меті", - додав Володимир Гройсман.

За його словами, позитивна динаміка в економіці вже відчутна. Зростання за другий квартал становить 3,6%. А далі - серйозна робота щодо поліпшення ділового клімату, залучення інвестицій, зокрема через приватизацію, зменшення інфляції та продовження фундаментальних реформ.

"Реформи потребують лідерства. Було б добре, якби українські політики мали силу об'єднуватися навколо реальних завдань, що стоять перед державою. Це не питання рейтингів, це питання майбутнього нашої держави", - сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, у липні 2018 року голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз позитивно оцінює прогрес у реформах України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram