ГоловнаПолітика

Правоохоронці розкрили вбивство депутата Сумської міськради Жука

Чоловіка застрелила його дружина і намагалася підпалити будинок.

Правоохоронці розкрили вбивство депутата Сумської міськради Жука
Фото: dancor.sumy.ua

Убивство депутата Сумської міської ради Анатолія Жука скоїла його дружина на тлі неприязних відносин.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

"У п'ятницю, 7 вересня, прокуратура спільно зі слідчим управлінням поліції у спосіб, передбачений КПК України, 31-річній дружині потерпілого оголосила про підозру. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (навмисне пошкодження майна шляхом підпалу), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Готуються офіційні процесуальні документи для оголошення підозрюваної в міжнародний розшук і екстрадиції", - йдеться в повідомленні.

Протягом слідства встановлено, що в подружжі були непрості взаємини, жінка неодноразово розповідала близьким, що чоловік застосовує до неї фізичну силу. Деякий час вона проживала окремо від убитого, при цьому розлучитися з чоловіком вона не могла, бо він погрожував забрати у неї дитину.

Тому жінка ретельно спланувала злочин. У день вбивства вона відправила свою 10-річну дочку на таксі до своєї матері, а сама підпалила кімнату в будинку, де відпочивав чоловік. Щоб забезпечити собі алібі, вона поїхала з водієм, з яким мала близькі стосунки, нібито платити за комунальні послуги в центр міста, хоча до цього вона систематично оплачувала рахунки через інтернет.

Анатолій Жук, прокинувшись, самостійно загасив пожежу, подзвонив дружині, і та повернулася додому. Після того, як зіпсовані пожежею речі винесли з будинку, він ліг відпочити у дворі, а водій поїхав на автозаправку. Дочекавшись, поки чоловік засне, жінка взяла його пістолет марки Сz-75, який незаконно зберігався вдома, і тричі вистрілила в сплячого чоловіка.

Згідно з висновками експертиз, на руці, верхній частині джинсів і блузці жінки, в які вона була одягнена в момент скоєння злочину, виявлено сліди пострілу. Також встановлено, що причиною пожежі в кімнаті був підпал.

Нагадаємо, тіло Анатолія Жука з вогнепальними пораненнями виявили біля його будинку. Він загинув від вогнепальних поранень у голову і в спину. Повідомлення про вбивство надійшло 2 серпня о 19:12 від 58-річного батька Анатолія Жука. Він повідомив, що прийшов у гості до свого сина, якого виявив мертвим.

Після допиту дружина Жука і водій зникли. За даними поліції, вони втекли в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram