ГоловнаПолітика

Проти Насалика порушили справу про недостовірне декларування

Провадження зареєструвала ГПУ за зверненням Антикорупційного агентства.

Проти Насалика порушили справу про недостовірне декларування
Фото: 112.ua

Генеральна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування міністром енергетики і вугільної промисловості Ігорем Насаликом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства із запобігання корупції.

"Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу, на підставі обґрунтованих висновків Національного агентства з питань запобігання корупції", - сказано в ньому.

Раніше НАЗК надсилало свої висновки в НАБУ, але там досудове розслідування так і не відкрили.

НАЗК вважає, що Насалик подав недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 грудня один мінімум становить 1 762 гривні). Зокрема, НАЗК встановило, що Насалик не вказав вартість офісу площею 129,7 кв. м у Києві, який належить його дружині.

Крім Насалика. НАЗК ініціювало кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування суддею Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних проваджень Євгеном Литвиновим.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості депутата Насалика у квітні 2016 року. До цього міністром був Володимир Демчишин.

У березні 2017 року прокуратура Києва відкривала справу проти Насалика за статтею "перешкоджання діяльності народного депутата".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram