ГоловнаПолітика

10 тисяч українців перебувають за ґратами в різних країнах світу

З них близько 6,5 тисяч засуджені до позбавлення волі.

10 тисяч українців перебувають за ґратами в різних країнах світу
Фото: samoozdorovlenie.ru

Понад 10 тисяч українців перебувають за ґратами у різних країнах світу.

Про це на брифінгу в понеділок розповів державний секретар МЗС Андрій Заєць.

"Станом на 30 червня заарештовані, затримані, засуджені, відбувають покарання в різних країнах світу понад 10 тисяч громадян України. З них близько 6,5 тисяч засуджені до позбавлення волі", - заявив він.

Заєць повідомив, що останнім часом МЗС разом з Міністерством юстиції активізували роботу з укладання договорів про передавання засуджених. Зараз такі угоди діють тільки з 14 країнами світу.

"Це дозволяє переводити засуджених, у разі їх бажання, для відбування покарання в Україну, де вони мають можливість підтримувати зв'язок з рідними, близькими", - сказав він.

Заєць також назвав найбільш проблемні категорії ув'язнених, які перебувають на особливому контролі МЗС. Він нагадав, зокрема, що в Росії перебувають 27 політв'язнів громадян України. Друга проблемна категорія - це українські моряки. У Греції утримується 150 українських моряків, 108 з них засуджені. В Італії затримано близько 100 громадян України. Третя категорія - українці, затримані за перевезення наркотиків, тільки в Росії таких 2300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram