ГоловнаПолітика

Суд дозволив відбір біологічних зразків у Вишинського

Головреда "РИА Новости" підозрюють у державній зраді.

Суд дозволив відбір біологічних зразків у Вишинського
Фото: RuNews24

Херсонський міський суд на засіданні в п'ятницю, 15 червня, дозволив слідству взяти на експертизу біологічні зразки у підозрюваного в державній зраді головного редактора "РИА Новини Україна" Кирила Вишинського.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Херсонський суд сьогодні задовольнив клопотання про взяття у Вишинського біологічних зразків", - розповіла агентству прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.

Вона також повідомила, що 18 червня відбудеться засідання Апеляційного суду Херсонської області, на якому планується розгляд скарги захисту Вишинського про зняття арешту з майна.

Вишинського затримали поруч з його будинком 15 травня, а в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Вишинському висунуто підозру у держзраді. За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав у Крим, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення у Київ Вишинський залучив підлеглих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР". Росія підтвердила надання російського громадянства Вишинському.

Херсонський міський суд заарештував Вишинського до 13 липня.

Глава "РИА Новости Украина" на суді відмовився від українського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram