ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з послами G7 запуск Антикорупційного суду та звільнення українських заручників у Росії

Президент поінформував про зусилля, які докладаються для їх звільнення та наголосив на важливості консолідації в цьому контексті.

Порошенко обговорив з послами G7 запуск Антикорупційного суду та звільнення українських заручників у Росії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з послами країн "Великої сімки" і Європейського Союзу.

Про це повідомляється на сайті президента.

Співрозмовники обговорили результати зустрічі лідерів країн G7, яка відбулася 8-9 червня в Канаді, у частині підтримки України.

Порошенко зазначив, що українське питання є безумовно консолідуючим елементом у зовнішній політиці держав G7, а також наголосив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності і політики санкцій у зв'язку з російською агресією дуже важлива.

Особливу увагу було приділено питанню українських незаконно утримуваних осіб і політичних ув'язнених у Росії. Президент поінформував послів про зусилля, які докладаються для їх звільнення та наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль у цьому контексті.

Порошенко відзначив набрання чинності Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", а також поінформував про скерування до Вищої ради правосуддя проекту Закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду" згідно з процедурою, визначеною Конституцією України. Він наголосив на пріоритетній важливості запуску Вищого антикорупційного суду як основного елемента антикорупційної інфраструктури держави.

Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна - ЄС та Україна - НАТО в Брюсселі у липні цього року.

Важливу увагу також приділено гарантуванню енергетичної безпеки України та ЄС.

Нагадаємо, раніше, напередодні саміту G7, президент США Дональд Трамп закликав повернути Росію до складу "Великої вісімки". За його словами, якщо б Володимир Путін був присутній на самітах, то можна було б обговорити з ним ситуацію в Сирії та Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram