ГоловнаПолітика

Мати Кольченка повідомила про дзвінок з погрозами з Росії

Лариса Кольченко не має жодного зв'язку із сином.

Мати Кольченка повідомила про дзвінок з погрозами з Росії

Мати незаконно засудженого в Росії українського активіста Олександра Кольченка заявляє про телефонний дзвінок з погрозами з Росії від представника громадської наглядової ради Челябінської області Василя Катанє.

Про це Лариса Кольченко повідомила в ефірі Громадського радіо.

"1 червня мені зателефонував чоловік, який представився членом громадської наглядової ради Челябінської області. Він вимагав, щоб я вмовила Сашу припинити голодування, просив не зустрічатися з адвокатом. Усе це зроблено для того, щоб Саша виявився в ізоляції, не відчував підтримки та відмовився від прийнятого рішення", - сказала вона.

Мати Кольченка додала, що не має тепер жодного зв'язку із сином, але припускає, що на нього тисне адміністрація колонії з вимогою припинити голодування.  

Вона також зазначила, що адвокат, який нині відвідує Олександра, не захищає його, а просто зустрічається з ув'язненим і передає інформацію.

"Адвокат відвідав його 31 травня. За його словами, Саша дуже схуд, але на здоров'я не скаржився. Раніше йому діагностували дефіцит ваги, він лежав у лікарні. За чотири роки перебування в колонії у нього було підірване здоров'я, і це голодування може завдати йому непоправної шкоди", - наголосила мати Кольченка.  

Вона також додала, що відтоді, як її син оголосив голодування, ніхто з представників української влади не зв'язався з нею.

Раніше повідомлялося, що матері Сенцова та Кольченка звернулися до Порошенка з проханням про якнайшвидше сприяння у звільненні синів.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram