ГоловнаПолітика

Порошенко закликав молитися, щоб до 1030-ї річниці Хрещення Русі Україна отримала автокефалію

День Хрещення Русі святкують 28 липня - у день пам'яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.

Порошенко закликав молитися, щоб до 1030-ї річниці Хрещення Русі Україна отримала автокефалію
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне рішення Синоду Вселенського Патріархату про надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви і закликає українців усього світу разом з усією Україною молитися про це. Про це повідомляється на сайті АП.

"Перемога - це не тільки звільнення української землі. Перемога це коли вперше більш ніж за 300 років в Україні з'явився реальний шанс створити Єдину Помісну Православну і головне - Українську церкву", - наголосив Глава держави під час участі у молитві за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії, яка відбулася в Кафедральному соборі Альмудена у Мадриді.

"І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос. І я прошу, дорогі браття і сестри, вашої молитви. Тому що спільною молитвою творяться чудеса", - закликав Порошенко.

Президент нагадав, що звернувся до його Святості Патріарха Варфоломія відразу ж після Великодня, у Великий понеділок 9 квітня, під час свого візиту в Стамбул.

"Я був би дуже щасливий, якби це сталося. І найближчим часом я вірю в те, що у нас все вийде", - додав Петро Порошенко та висловив переконання, що Україна виборола своє право мати Єдину Помісну Церкву, адже заплатила за це високу ціну.

Зазначимо, святкують День Хрещення Русі 28 липня - у день пам'яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Томос про автокефалію Української церкви вже написаний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram