ГоловнаПолітика

Клімкін попросив голів МЗС допомогти у звільненні українських політв'язнів у Росії

Голова українського МЗС закликав посилити антиросійські санкції.

Клімкін попросив голів МЗС допомогти у звільненні українських політв'язнів у Росії
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відправив своїм колегам з різних країн листи з проханням натиснути на Росію з метою звільнення всіх українських політв'язнів.

Міністр підкреслив надзвичайну важливість звільнення Володимира Балуха, Олега Сенцова і Олександра Кольченка, які оголосили голодування. "Відправив листа колегам-міністрам по всьому світу. Попросив, щоб тиснули на Росію і вимагали звільнення всіх. Критично важливо, щоб Кремль #FreeBalukh, #FreeSentsov, #FreeKolchenko, які оголосили голодування", - написав він у Twitter.

Голова українського МЗС закликав консолідувати міжнародну відповідь на злочини Росії, в тому числі посиленням санкцій.

Нагадаємо, 14 травня незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

31 травня голодування солідарності із Сенцовим оголосив Олександр Кольченко, а 24 травня - ув'язнений у Росії український військовослужбовець Олександр Шумков.

Продовжує голодування, оголошене 19 березня, і засуджений в Криму проукраїнський активіст Володимир Балух, якого 4 серпня 2017 року суд в Криму засудив до 3 років 7 місяців колонії загального режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram