ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила розслідування у справі Вороненкова

Матеріали справи надано сторонам для ознайомлення.

Прокуратура завершила розслідування у справі Вороненкова
Фото: пресс-служба Госдумы РФ

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів і процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування щодо резонансного вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Натепер сторонам кримінального провадження повідомили про завершення досудового розслідування та відкрили матеріали слідства. Після ознайомлення сторін із зазначеними матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, що включало оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Двоє виконавців злочину зараз перебувають під вартою. Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), котрі нині перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування щодо якого триває.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений кілером 23 березня в центрі столиці біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також дістав поранення, але встиг поранити кілера. У результаті вбивця помер у лікарні.

Пізніше ЗМІ розкрили особу вбивці - ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя. На сайті МВС Паршов значиться як розшукуваний дніпровськими правоохоронцями й обвинувачений за статтями 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram