ГоловнаПолітика

ФСБ викрала трьох родичів кримчанина, засудженого у справі "Хізб ут-Тахрір"

Група чоловіків без розпізнавальних знаків захопила двох братів і тітку Нурі Примова.     

ФСБ викрала трьох родичів кримчанина, засудженого у справі "Хізб ут-Тахрір"
Фото: Портал Крымских Новостей

Під Севастополем викрали родичів кримчанина, засудженого Росією у "справі Хізб ут-Тахрір".

10 травня в селі Тилове під Севастополем затримали й вивезли із власного будинку в невідомому напрямку Гульнару, Ернеста та Енвера Сейтосманових, тітку і двоюрідних братів Нурі Примова, фігуранта севастопольської справи "Хізб ут-Тахрір". Про це повідомляє  кореспондент LB.ua.

За словами очевидця, група чоловіків без розпізнавальних знаків вивела їх з дому та посадила в тонований мікроавтобус без номерних знаків, що поїхав у невідомому напрямку. Чоловіки поводилися вкрай агресивно й не дали можливості підійти близько до будинку.

Активісти громадського об'єднання "Кримська солідарність" подали заяву до МВС по Криму про викрадення Сейтосманових. Як повідомили активістам на гарячій лінії, у відповідь на дзвінки з Балаклави виїхала група швидкого реагування.

Співробітники правоохоронних органів, котрі приїхали на виклик,  повідомили, що Сейтосманових відвезли до відділку ФСБ. До якого саме та з якого питання - не уточнили.

Сім'я Сейтосманових  - мусульмани. 2015 року в Ернеста Сейтосманова відбувався обшук у зв'язку з севастопольською "справою Хізб ут-Тахрір". Тоді чотирьох севастопольців - Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова й Нурі Примова - заарештували і згодом засудили за терористичною статтею.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram