ГоловнаПолітика

Луценко назвав можливі терміни звільнення Холодницького

"Я наразі не бачу підстав для кримінального переслідування, хоча не можу його виключити".

Луценко назвав можливі терміни звільнення Холодницького
Фото: Макс Требухов

Висновки Контрольно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), що стосуються дисциплінарних порушень керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повинні бути підготовлені протягом двох тижнів.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, який у вівторок перебуває з візитом у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Зараз тривають активні слідчі дії. У п'ятницю і сьогодні ми отримали остаточне підтвердження того, що в діях і вказівках пана Холодницького вбачаються грубі порушення наших нормативно-правових документів - наголошую, на мій погляд. Він не збігається у цьому випадку з паном Ситником (директор НАБУ - ред.). Я наразі не бачу підстав для кримінального переслідування, хоча не можу його виключити", - заявив Луценко.

Генпрокурор нагадав, що його заява та заява Ситника вимагають від КДКП звільнити керівника САП Холодницького з посади.

Луценко висловив думку, що висновок доповідача у цій справі буде готовий цього тижня або на початку наступного.

"У ситуації з керівником САП - це спільна операція і загальна позиція НАБУ і ГПУ, адже отримані під час спільних дій матеріали показують наявність серйозних проблем з базовими цінностями керівника антикорупційного правоохоронного органу та реальними діями", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, в дисциплінарній скарзі на Холодницького йому інкримінують зловживання службовим становищем; тиск на посадових осіб для ухвалення потрібного йому рішення, зокрема і на суд, щоб він не розглядав клопотання детективів НАБУ; підбурювання свідка до надання неправдивих свідчень і попередження про обшуки тих, у кого вони повинні були відбутися. Все це антикорупційному прокурору інкримінують за результатами прослуховування в його кабінеті, яке проводили упродовж лютого-початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram