ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу у зв'язку з оприлюдненням LB.ua відео розгону ромів

Кримінальне провадження відкрито за двома статтями.

Поліція порушила справу у зв'язку з оприлюдненням LB.ua відео розгону ромів
Фото: стоп-кадр из видео

Поліція Києва порушила кримінальні провадження у зв'язку з оприлюдненням LB.ua відеозапису нападу на ромів на Лисій горі.

Як сказано на сайті поліції, відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії) і ч. 2 ст. 296 (Хуліганство).

"Сьогодні в мережі Інтернет з'явилося відео неправомірних дій невідомих осіб щодо громадян, які перебували в урочищі "Лиса гора". Опубліковане відео стало підставою для негайного внесення відомостей до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції Києва", - сказано в повідомленні.

Правоохоронці просять свідків і очевидців інциденту, які перебували на місці події, звернутися до столичної поліції для дачі свідчень.

Нагадаємо, редакції LB.ua вдалося отримати відео розгону ромського табору на Лисій горі в Києві.

На кадрах видно, як роми з дітьми втікають від молодиків у масках і без них. Ті жбурляють у ромів каміння і розбризкують газові балончики. Чути, як роми кличуть на допомогу правоохоронців.

У розмові з кореспондентом LB.ua очевидець подій сказав, що поліцію викликали, правоохоронці приїжджали на місце підпалу.

21 квітня члени націоналістичної організації С14 розібрали і спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. Активіст організації С14 Сергій Мазур заявив, що роми покинули Лису гору "після переконливих законних аргументів".

Голова київської поліції Андрій Крищенко заявив, що на Лисій горі спалили сміття на суботнику, а не табір ромів. Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої чи насильство.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram