ГоловнаПолітика

У Криму звинувачення попросило 5 років умовно ключовим фігурантам "справи 26 лютого"

Інших підсудних прокурор запропонував засудити до 3,5 років умовно.

У Криму звинувачення попросило 5 років умовно ключовим фігурантам "справи 26 лютого"
Асанов и Дегерменджи
Фото: Алина Смутко

У підконтрольному РФ Центральному райсуді Сімферополя почалися дебати у "справі 26 лютого". Держобвинувач попросив засудити ключових фігурантів процесу Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі до п'яти років умовно, а інших підсудних у справі - Ескендера Кантемирова, Ескендера Емірвалієва і Арсена Юнусова - 3,5 років умовно, а також призначити три роки випробувального терміну кожному.

Суперечності в показаннях потерпілих і свідків звинувачення прокурор назвав несуттєвими, а провину фігурантів справи - доведеною.

"Наявні в показаннях невеликі розбіжності і суперечності пояснюються особливостями сприйняття і різним емоційним станом потерпілих і свідків", - вважає старший помічник прокурора Сімферополя Дмитро Таран.

Учора суддя Сергій Деменок продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Асанову і Дегерменджі на два місяці, до 7 липня.

Нагадаємо, раніше Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі розповіли про тиск слідства. Асанова і Дегерменджі відправили під домашній арешт у квітні цього року. Ще одного фігуранта "справи 26 лютого" - заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - окупаційна влада півострова передала Туреччині.

26 лютого 2014 року, у будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг. Його ініціювали голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер проросійської партії "Русское единство", нині самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов. В результаті зіткнень між прихильниками України і їх опонентами, які виступали за "приєднання" українського півострова до Росії, загинуло двоє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram